Птиците, които се използват в основата на желираното филе, се отглеждат в малка ферма в района на град Стара Загора. Това е чист, спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух, при условия близки до естествения им начин на живот – здравословна среда, хуманно отношение, балансирано хранене и без употреба на антибиотици и хормони.
Пуйките се обезкостяват ръчно в сертифицирана кланица. Отделя се само пуешкото филе, нарязва се на едри парчета, които се овкусяват с подправки – пресни подправки от градината или сушени, според сезона и добавяме малко готварска сол. След това месото се оставя да поеме подправките и да се отцеди и тогава се затваря в буркани, добавя се малко вода, която при стерилизацията се изпарява и образува полезно и вкусно желе. След това се стерилизира в автоклав, за да се запазят всички витамини и аминокиселини. Така се получава вкусното и полезно ПУЕШКО ЖЕЛИРАНО ФИЛЕ в собствен сос.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
134/561 |
Въглехидрати (г) |
3,40 |
от които захари (г) |
0,20 |
Мазнини (г) |
12,23 |
от които наситени (г) |
3,75 |
Протеини (г) |
21,60 |
Сол (г) |
1,6 |
Произход:
България