Колбас, предназначен за директна консумация. Чорисо или също така наричан чоризо е пикантен колбас (наденица) от свинско месо, произхождащ от Испания и Португалия. Изключително популярен и в Мексико, Аржентина и други страни от Латинска Америка.
Основна подправка за приготвянето е червеният пипер, който придава на колбаса специфичен вкус и червеникав цвят.
Пакетиран в защитна атмосфера.
Условия за съхранение
Да се съхранява в хладилник.
Алергени
Може да съдържа следи от СОЯ.
Енергийност (kcal/kJ) |
323 kcal / 1341.5 kJ |
Въглехидрати (г) |
1.5 г |
от които захари (г) |
1 г |
Мазнини (г) |
25 г |
от които наситени (г) |
8.8 г |
Протеини (г) |
23 г |
Сол (г) |
3.5 г |
Произход:
Испания