Напитката на растителна основа, наречена соево мляко, се приготвя чрез варене на соя във вода, след това се смила и се пресова, за да се отделят неразтворимите фибри от получената течност. Това е популярна млечна алтернатива - отдавна се консумира като традиционна напитка за закуска в Китай, Япония и други части на Азия.
В много страни хората с лактозна непоносимост често избират соевото мляко. Можете да го добавяте към кафето си, или да го използвате за овкусяване да супи и десерти.
Да се съхранява при температура между 0 и 25°C. След отваряне съхранявайте в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
42 kcal / 175 kJ |
Въглехидрати (г) |
3.4 г |
от които захари (г) |
2.4 г |
Мазнини (г) |
1.7 г |
от които наситени (г) |
0.3 г |
Протеини (г) |
3.3 г |
Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
Италия
Производител:
Cremio