Класически доматен сос с аромат на босилек – чудесно предложение за вегетарианското меню.
Често пъти този сос се използва като „подправка” за подсилване вкуса на домашно приготвените сосове.
Начин на приготвяне: Затоплете нужното ви количество от соса на умерена температура или в микровълнова печка. След това запържете с малко зехтин, добавете пастата и сервирайте.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
64/ 268 |
| Въглехидрати (г) |
7,6 |
| от които захари (г) |
5,9 |
| Мазнини (г) |
2,0 |
| от които наситени (г) |
0,3 |
| Протеини (г) |
1,6 |
| Сол (г) |
0,900 |
| Влакнини (г) |
1,9 |
Произход:
Италия