Животните, които се използват в основата на желираното месо, се отглеждат в малка ферма в село Ягодово. Това е чист, спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух – живот при здравословни и хуманни условия, балансирано хранене, без употреба на антибиотици и хормонални препарати.
Месото се обезкостява ръчно в сертифицирана кланица. Отделя се по-едрото месо, нарязва се и се овкусява с подправки – пресни подправки от градината или сушени, според сезона, както и малко готварска сол. След това месото се оставя да поеме подправките и да се отцеди и се затваря в буркани, добавя се малко вода, която при стерилизацията се изпарява и образува полезно и вкусно желе. После се стерилизира в автоклав, за да се запазят всички витамини и аминокиселини. Така се получава вкусното и полезно СВИНСКО ЖЕЛИРАНО МЕСО в собствен сос.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
146,5/613 |
Въглехидрати (г) |
0,50 |
от които захари (г) |
0,40 |
Мазнини (г) |
10,00 |
от които наситени (г) |
4,82 |
Протеини (г) |
17,05 |
Сол (г) |
2,16 |