Животните, които се използват в основата на желираното месо, се отглеждат в малка ферма в село Ягодово. Това е чист, спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух – живот при здравословни и хуманни условия, балансирано хранене, без употреба на антибиотици и хормонални препарати.
Месото се обезкостява ръчно в сертифицирана кланица. Отделя се по-едрото месо, нарязва се и се овкусява с подправки – пресни подправки от градината или сушени, според сезона, както и малко готварска сол. След това месото се оставя да поеме подправките и да се отцеди и се затваря в буркани, добавя се малко вода, която при стерилизацията се изпарява и образува полезно и вкусно желе. После се стерилизира в автоклав, за да се запазят всички витамини и аминокиселини. Така се получава вкусното и полезно СВИНСКО ЖЕЛИРАНО МЕСО в собствен сос.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
219 kcal |
от които захари (г) |
0,05 |
Мазнини (г) |
15,7 |
Протеини (г) |
18,8 |
Сол (г) |
0,15 |