Лозов масив: Дабовец (сертифициран за Био производство)
Беритба: на ръка, в края на м. септември (Мерло) и в началото на м. октомври (Каберне Фран)
Винификация: отлежаване дъбови бъчви
Съзряване: най-малко 12 месеца
Най-качественото грозде от всяка реколта, най-подходящите сортове за тероара на лозов масив Дабовец, най-добрите лозя, сертифицирани за биологично производство - това е серията Grand Vintage. Три сортови червени вина с изключителна индивидуалност, носещи в себе си частица от природата на село Могилово и страстта на Мидалидаре: Сира, Малбек и Каберне Фран.
Цвят: жив, наситен, рубиненочервен цвят
Аромат: интензивен, типичен сортов аромат на чушка, допълнена от аромати на касис и малини, нотки на пушек
Вкус: Елегантно тяло, меко и хармонично с много интензивен, интригуващ вкусов аромат, дълъг послевкус.
Едно наистина запомнящо се вино с голям потенциал за стареене.
Комбиниране с храна: Отлично в комбинация с печено свинско, говежди бургери или яхния, кюфтета в доматен сос, пилешко къри с домати, пуйка с червени боровинки, дивечово месо, агнешки гирос, козе сирене, сирена камембер и фета, черна леща, зелен фасул, червен пипер, ястия с гъби, домати, патладжани, праз лук и спанак.
Препоръчителна температура за сервиране: 16°-18°C
Затваряне: коркова тапа, натурален корк
Произход:
България