Добиват се във водите около остров Хокайдо, най-северната префектура на Япония. Използват се като основна съставка за направата на популярния в японската кухна бульон Даши. С високо съдържание на йод.
Указание за употреба: Накиснете 2 г в 1 л вода за 20 до 30 минути. Оставете да кипнат на слаб огън и варете около 5 минути. Отстранете водораслите и използвайте при приготвяне на любимо ястие, супа, яхния, салата с макарони, риба или сос.
Внимание: Морските водорасли са естествено богати на йод. За хора, чувствителни към ефекта на йод, се препоръчва да потърсят медицински съвет, преди консумацията им. Поради естеството си, може да съдържат следи от риба, мекотели или ракообразни.
Съхранявайте на сухо и прохладно място, далеч от светлина и топлина. След разпечатване, съхранявайте в добре затворена опаковка.
Енергийност (kcal/kJ) |
2 kcal / 7 kJ |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Швейцария