Узо Бабадзим – една от най-висококачествените и чисти Узо напитки от Гърция, произведенo от 100% дестилат.
Нежен аромат на анасон изпълва носа и небцето. Добре балансирано в устата, с деликатна сладост, аромат и послевкус.
Узото се развива в продължение на столетия като микс от дистилирани джибри и други кобинации от захаридни суровини. То се класифицира в категорията анасонови напитки, които представляват алкохолни питиета с аромат на анасон, получен от специален сорт копър - растение във формата на морска звезда.
Основната разлика между узото и другите анасонови напитки идва от традиционния дистилационен процес. Производството на узо се осъществява предимно и единствено в Гърция (официално сертифицирано през 1989г). Узото се счита за национално питие на гърците.
Предложения за съчетване с храна: риба, морски дарове и пържени мезета.
Алк.: 40 %
Алкохол – произведен от материали от земеделски произход
Анасон (Pimpinella anisum),
Копър (Foeniculum vulgare)
Звездовиден анасон (Illicium verum).
Билки – Семейната традиция, предавана от поколение на поколение, повелява използването на билки от връх Пагайо (Македония, Гърция), чиито вид и количество е най-дълбоката и строго пазена тайна на фамилията.
Дестилирана или дейонизирана вод