Брашно Класик тип 500 се използва за производство на висококачествени бели и обогатени видове хляб и хлебни изделия. Тестото се отличава със стандартна обработка, удължен ферментационен процес, а готовите хлебни изделия са с голям обем, приятен мирис и вкус, добре изпечена кора, с приблизително равномерни шупли на средината. Влагането му позволява използване на по-богати рецептури и увеличаване рандемана на производство.
- Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в брашното натрий.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
343/1454 |
| Въглехидрати (г) |
71.8 |
| от които захари (г) |
0.5 |
| Мазнини (г) |
1 |
| от които наситени (г) |
0.2 |
| Протеини (г) |
10.6 |
| Сол (г) |
0.1 |
| Фибри (г) |
2.0 |
Произход:
България
Производител:
София Мел