Арабски питки



Време за приготвяне: 3 часа и 15 минути
Брой: 8

Необходими продукти:

• 1 пакетче суха мая
• 1 ч. лъжица захар
• 1 ½ чаши топла вода
• 1 ч. лъжица сол
• 3 ½ чаши бяло брашно + допълнително за поръсване
• 1 ч. лъжица зехтин




Начин на приготвяне:

Сложете маята и захарта в топлата вода, разбъркайте и изчакайте да бухне – 5-10 минути. Добавете солта и започнете постепенно да добавяте брашното като месите непрекъснато. Месете докато тестото стане гладко и еластично. Сложете тестото в намаслена купа, покрийте с фолио и оставете да бухне за 1 ½ часа.

Затоплете фурната на 260 градуса.

Разделете тестото на 8 парчета и направете топки. Оставете ги да се отпуснат за 15 минути.

С точилка разточете всяка топка. Трябва да са тънки.

Печете в тава за пица няколко минути или до златисто. Оставете върху скара да се охлади 5 минути и завийте в кърпа, за да омекнат.




Supermag.bg
Снимка: Flickr



Ароматни питки с розмарин

Картофен хляб

Ароматни хлебчета

Бананов хляб