Спагети Карбонара




Необходими продукти:
  • 8 парчета бекон, нарязани на лентички
  • 4 жълтъка
  • 2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
  • 1/8 лъжица индийско орехче
  • 1/8 лъжица бял пипер



Начин на приготвяне:

Сварете спагетите според указанията на опаковката с малко сол и няколко капки олио във водата.

В голям тиган запържете бекона в малко мазнина, за да стане хрупкав. Извадете го от тигана и го подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

В купа смесете яйчените жълтъци, сметаната, чесъна, половината Пармезан, индийското орехче и пипера. Разбийте добре.

Когато спагетите са готови, ги свалете от котлона и изцедете като запазите водата, в която сте ги сварили.

Сложете спагетите в тигана, в който сте готвили бекона, добавете 1/3 чаша от водата и бекона. Оставете да се готви 1 минута, докато водата изври.

Разбъркайте отново яйчената смес и добавете малко от водата от спагетите, за да се получи хубава кремообразна смес.

Добавете соса към спагетите и бекона. Добавете останалия Пармезан.

Сервирайте спагетите Карбонара топли!