Пиле с венец от ориз

Пиле с венец от ориз
Иванка Димова


Необходими продукти:

» 800 гр. пилешко филе
» 300 гр. бекон
» 250 гр. гъби
» 1 ч.ч. ориз
» 1 вр. лук
» 2 с.л. брашно
» черен пипер
» сол




Начин на приготвяне:

Нарязаните пилешко филе, гъби и бекон ги слагаме в тавичка и овкусяваме с подправките. Заливаме с олио и добре разбъркваме.

Прибавяме 2 чаши вода или бульон и печем в умерена фурна 10-15минути. Преди готовност поръсваме с брашното и отново запичаме.

Оризът сваряваме в повечко подсолена вода, след което през гевгир измиваме със студена вода. Готовото ястие изсипваме в голяма чиния и правим венец от ориза.

Това е едно от любимите ястия на моята дъщеря, приготвяме го доста често и е добре да се поднесе с бяло вино.