Пролетно ризото



Порции: 4-6

Необходими продукти:

• 2 лъжици масло
• 1 лъжица зехтин
• 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
Сол
• Черен пипер
• 1 ½ чаша ориз
• ¾ чаша сухо бяло вино
• 6 чаши вода или топъл пилешки бульон
• Няколко аспержи
• 1 чаша замразен грах
• ¼ чаша настърган пармезан




Начин на приготвяне:

Сложете 1 лъжица масло и зехтина в голям тиган. Добавете ориза и гответе, докато ориза стане прозрачен. Добавете бялото вино и гответе, докато виното се попие от ориза.


Добавете 1 чаша вода (или пилешки бульон) и бъркайте, докато ориза я абсорбира. Така добавяйте и останалата вода, докато ориза е напълно сготвен (може да се нуждае и от по-малко количество).

Добавете аспержите и граха. Овкусете със сол и пипер. Когато граха е почти готов добавете лука. Гответе още няколко минути. Свалете от котлона и добавете 1 лъжица масло и настъргания пармезан.




Supermag.bg




Вижте още:

Ризото с гъби

Пиле с венец от ориз