Избери
София
Варна
В страната
Продължи
Първият онлайн супермаркет.       БЕЗПЛАТНА доставка за София и Варна за поръчки над 40лв.       Доставка до ТРИ часа.       Доставки в цялата страна.       Гаранция за връщане на продукти.
» Свинско месо

Гърди с кост, Източнобалканска свиня СММ Комерс охладен 600гр

Цена за 1 бр.:  11.69 лв.

Тегло: 600 гр.

 
Количество: бр.  
Добави в кошницата
Условия за доставка
За гр. София:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За доставки извън гр. София:

bonus този продукт ви носи: 6 точки




Възможно е разминаване в грамажа до 10%

Източнобалканска свиня е уникална българска порода, отглеждана свободно, в естествена среда в дъбови и букови гори, в района на Източна Стара планина, Средна гора и Странджа, чиято история може да бъде проследена назад във времето.

Животните се хранят с жълъди, корени, гъби, горски плодове, билкови треви и в месото на Източнобалканската свиня липсват изкуствено добавяни хормони и медикаменти. Това е изключително здравословно месо, с характерен вкус, с доказани диетични свойства и високо съдържание на Омега-6, Омега-3 есенциални мастни киселини, повишаващи нивото на „добрия” HDL холестерол.

Месото на породата, както при всички пасищни животни, които се движат доста, е с по-дебели мускулни влакна в сравнение с обикновеното свинско месо, но при готвене месото остава сочно.

За доброто му приготвяне е нужно да се имат предвид следните малки техники:

Месото на Източнобалканската свиня на фурна се готви малко по-продължително време на по-ниска температура. Например вместо 1 час на 200 градуса под фолио, да се пече 1 час и половина на 160 градуса.
Ако се пече на скара необходимо скарата да е силно загрята, за да не се получава изсъхване, а месото бързо да се запечата, без да изтичат соковете му.

Месото на Източнобалканската свиня не е нужно да се кисне в оцет или други подобни, приложими за дивечово месо.
То е с достатъчно богат аромат и не е необходимо да му се прилагат много и/или силни подправки.