Избери
София
Варна
В страната
Продължи
Здравей!       Добре дошъл в нашия сайт!      Сложи край на досадното търсене на място за паркиране!       Край на чакането по опашки!      Край на носенето на тежки торби!      Ние вършим всичко това вместо Теб!      Наслади се на допълнително спечеленото си време!      Очаквай още интересни промоции!      Откъдето можеш, когато пожелаеш, където ти е удобно!
» Млека

Кефир Harmonica 0.5л

Цена за 1 бр.:  2.97 лв.

0.5 л.

Вид опаковка: PVC бутилка

Състав: Био сертифицирано 100% пълномаслено прясно мляко без добавени вода и сол, с пробиотична закваска за кефир. Преминало бавна ферментация, минимум 8 часа: Lactobacillus kefir Lactococcus lactis subsp. lactis Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis Lactococcus lactis subsp. cremoris Lactobacillus bulgaricus Streptococcus thermophilus Хранителна стойност в 100 г. Енергийност 62 kcal / 259 kJ Мазнини 3.6 g 3.6% - от които наситени мастни киселини 2.3 g Въглехидрати (лактоза) 4.2 g 4.2% Белтъчини 3.2 g 3.2% Сол (натрий) - от млякото 0.04 g 0.04%

 
Количество: бр.  
Добави в кошницата
Условия за доставка
За гр. София:
 • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
 • Доставка до три часа
 • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
 • Неделя – почивен ден
 • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
 • Възможност за връщане на стока
За гр. Варна:
 • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
 • Доставка до три часа
 • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
 • Неделя – почивен ден
 • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
 • Възможност за връщане на стока
За доставки извън гр. София и гр. Варна:

bonus този продукт ви носи: 3 точки
Кефирът е нещо като първи братовчед на айряна, но още по-полезен. Tрадиционният кефир се прави от прясно мляко, в което се слагат кефирни зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди.

harmonica biotic+

КефирЪТ се прави чрез добавяне на кефирна закваска. Резултатът е млечнокисела напитка пълна с пробиотични бактерии, за които е доказано, че помагат на храносмилането, засилват имунитета и балансират чревната флора, където се намират 70-80% от суперважните за здравето ни полезни бактерии.

Ферментацията при киселото мляко и айряна отнема между 2 и 6 часа, докато кефирът се изчаква цяла нощ, т.е ферментира повече от 8-9 часа. Това се дължи на факта, че микроорганизмите в него се развиват при по-ниски температури и изискват повече време. По-дългата ферментация означава по-лесно усвояване на млечната захар от организма.

На всичкото отгоре ферментацията частично разбива лактозата, така че кефирът, подобно на киселото мляко, съдържа по-малко лактоза от прясното мляко и е подходящ за хора с лактозна чувствителност.
Подобни продукти

Био айрян Harmonica 500мл Био айрян Harmonica 500мл 500 мл. 1.79 лв.    
Айрян My Day 330 мл Айрян My Day 330 мл 330 мл. 0.98 лв.    
Био айрян Зелена ферма 500мл Био айрян Зелена ферма 500мл 500 мл. 1.77 лв.    
Айрян Балкан 330мл Айрян Балкан 330мл 330 мл. 0.77 лв.    
Айрян Балкан 1л Айрян Балкан 1л 1 л. 2.19 лв.