Изварата е популярна като изключително полезен и диетичен продукт. И това не е случайно.
Тя предоставя всичко необходимо за организма – протеини, незаменими аминокиселини, витамини, млечни мазнини, и дори спомага изграждането на висока имунна защита. Не съдържа почти никакви мазнини и може да се яде по всяко време без ограничения.
Протеините на изварата са частично свързани с калция и фосфора. Това подпомага доброто им преработване в стомаха и тънките черва и в резултат се усвояват в много висока степен.
Изварата се усвоява от организма по-бързо от млякото, а пък след яйчните белтъци, е най-добрият източник на белтъчини.
През тази седмица очаквайте още любопитна информация за изварата и разнообразни рецепти, в които можете да я включите.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал) |
99/415 |
Въглехидрати (г) |
2.4 |
от които захари (г) |
2.4 |
Мазнини (г) |
5 |
от които наситени (г) |
3.2 |
Протеини (г) |
11.1 |
Сол (г) |
0.2 |