Кокосовият орех е богат на полезни мазнини, фибри, витамини: фолиева киселина (B9), холин (B4), минерали: калий, фосфор и магнезий.
Кокосовата мазнина има противовъзпалителни свойства, успокоява лигавицата на стомашно чревния тракт и подпомага храносмилането.
Кокосовото мляко се разгражда бавно, засища и дава енергия дълго време след консумация.
Подходящо за приготвяне на десерти, здравословни закуски и сладолед.
Готов за консумация. Без глутен, без лактоза.
Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в храната натрий.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
86/ 362 |
Въглехидрати (г) |
3,5 |
от които захари (г) |
1,4 |
Мазнини (г) |
4,4 |
от които наситени (г) |
0,8 |
Протеини (г) |
0,8 |
Сол (г) |
<0,01 |
Влакнини (г) |
2,1 |