В Зелена Ферма се прави пълномаслено прясно и кисело мляко, кашкавал, сирене и айрян. Продуктите са направени по традиционни рецепти и са био сертифицирани.
Кравите прекарват близо 9 месеца от годината на паша в Троянския балкан, а когато навън е студено, кравефермата там предлага изключителни грижи за животните. След това млякото се обработва в мандра, намираща се в екологично чистия район на град Земен.
Всичките продукти са пълномаслени и по този начин млякото запазва всичките си витамини, минерали и ензими. Например при обезмасляването се губи витамин А, който е важен за разтварянето на мазнините и е полезен за очите и кожата.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (kJ/ккал) |
1170/283 |
Въглехидрати (г) |
1,09 |
от които захари (г) |
1 |
Мазнини (г) |
25 |
от които наситени (г) |
16,05 |
Белтъчини (г) |
13,3 |
Сол (г) |
5,5 |
Произход:
България