Българското бяло саламурено сирене "Пършевица" е произведено в екологично чист район по БДС, за да се гарантира натуралният вкус на българското краве сирене.
Млекопреработвателно предприятие (Мандра) „Пършевица” се намира в китния Врачански балкан на територията на природен парк „Врачански карст“ на 1300 метра надморска височина и има капацитет на преработка 300 тона суровина на денонощие. Предприятието едно от най-модерните и високотехнологични оборудвани в България. Мандра „Пършевица” гарантира висока хигиена и качество на млечните си продукти чрез затворения цикъл на производството си, както и чрез употребата изцяло на тяхно собствено мляко. Климатът и природата, благодарение на местоположението на предприятието, заедно със суровината, са основните фактори, определящи неповторимия вкус на произвежданите от тях млечни продукти.
Хранителни стойности |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
264/1104 |
Мазнини (г) |
22 |
от които наситени (г) |
14.28 |
Въглехидрати (г) |
1.4 |
Протеини (г) |
15 |
Сол (г) |
3-4 |
Произход:
България