Сметановото сирене на Мандра Алфатар е специално разработено за почитателите на сирене Дунавия от далечното минало. Меко бяло сирене тип "Фета", с нежен сметанов вкус и слаба киселинност, то се топи в устата и е истински празник за сетивата. Консистенцията е мека, без шупли. Произведено е от мляко и сметана от краве мляко. Закваската е специално подбрана, за да развие нежният сметанов вкус и аромат по време на 30 дневното зреене.
"Алфатар" е търговската марка, под която се произвеждат висококачествени, 100% натурални млечни продукти при затворен цикъл на производство. В собствената кравеферма в покрайнините на гр. Алфатар, Силистренско, се отглеждат около 350 крави на свободно-боксов режим, разхождайки се в двора, хранителните патеки и спалните помещения. Помещенията са изградени по всички изисквания за санитарно-хигиенни условия на ЕС. Осигурява се непрекъснато свеж въздух чрез специална вентилационна система и ежедневно почистване на най-високо ниво. В стопанството се отглежда и фуража на близо 2000 дка площ (люцерна, царевичен силаж, пшеница), което позволява контрол на качеството на храната и налагане на високи стандарти в целия процес на производство и преработка. Здравословното отглеждане на животните и безкомпромисната хигиена при доенето, траспортирането и съхранението на суровото мляко предпазват от замърсявания с прах и микроорганизми и допринасят за изключително добрия вкус и качество на крайните продукти. Млякото се преработва по класическа технология, без използване на консерванти, Е-добавки и каквито и да било други изкуствени съставки.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
206.7/856.6 |
Въглехидрати (г) |
3.2 |
от които захари (г) |
3.2 |
Мазнини (г) |
17.5 |
от които наситени (г) |
12.5 |
Протеини (г) |
9.1 |
Сол (г) |
3 |
Произход:
България
Производител:
Алфатар