ЛЯТНА SUPER ОФЕРТА: Безплатна доставка ЗОНИ: 0, I и II за поръчки над 30лв. Възползвай се!

Сирене Грана падано Ambrosi 200 г

този продукт Ви носи: 8 точки

Цена за 1 бр:

9.99 лв.

БР.
Добави в количката

Тегло:

200 гр.

Вид опаковка:

вакуум

Състав:

100 г Грана Падано съдържат 385 калории и протеин колкото в 200 г месо. Хранителните съставки в 100 г сирене съответстват на тези в литър и половина мляко. Съдържа 40% ненаситени мазнини, за които се смята, че са най-полезни за човешкото тяло. .

Описание на продукта
Едно от най-популярните италиански твърди сирена е Грана падано /Grana padano/. Произхожда от регионите, намиращи се по течението на река По, от където идва и името му Padano. С пикантен и солен вкус, и много лек оттенък на орехи.

Едно от първите сирена и до 1470 година това сирене се смята за най-популярното в страната.

Наподобява много на своя популярен братовчед – пармезан, но се произвежда в друга област. Другата разлика между двете сирена, е че при производството на пармезан се използва мляко от крави, хранени само с трева или сено. За получаването на Грана падано се използва и мляко от крави, са хранени и с фуражи.

Необходими са 18 литра прясно полуобезмаслено краве мляко за производството му и да отлежава минимум 1 месеца

Вътрешността на Грана падано има цвят на слама, слабо зърниста структура и без дупки – което го прави перфектно за настъргване.
За предпочитане е да се купува не настъргано, защото бързо губи своя вкус и аромат.

Перфектно за поръсване на спагети, паста, супи, ризото зеленчукови салати. Идеално се допълва с червено вино. Може да го поднесете на буца, с филийка хляб или с купа хубав балсамов оцет, в който да го потапяте.

Чудесна храна, както за укрепване на костите на подрастващите, така и за възрастните хора, Т.К. съдържа много калции. Йодът в него е ценна съставка, която оказва благоприятно въздействие върху тялото. Грана падано може да се консумира от всички възрастови групи, поради високото съдържание на полезни вещества. Съвсем малкото количество мазнини в него го прави подходящо за режимите на диетично хранене.Подобни продукти