Моцарела Cammino D'Oro 100 г

този продукт Ви носи: 2 точки

Цена за 1 бр:

2.99 лв.

БР.
Добави в количката

Тегло:

100 гр.

Състав:

Меко пълномаслено сирене в саламура. Съдържа най-малко 45% млечни мазнини в сухото вещество.

Описание на продукта
„Моцарела“ (на италиански mozzarella) е тип прясно и меко италианско сирене от региона Кампания.
Моцарелата не може да бъде съхранявана дълго време, затова се продава като бели топки, потопени в саламура. Най-вкусна е giornata (еднодневна), но тя може да бъде намерена само в Италия.
Класическата моцарела (mozzarella di bufala campana) се призвежда от биволско мляко (от черна биволица), в Югозападна и Централна Италия, предимно в района на град Неапол, но в наши дни това сирене се произвежда предимно от краве мляко.
Производството на сиренето започва със закваска. Следва загряване на суроватката до 80-90°С, съпровождано с бъркане, докато не се получи еластична маса, от която се отрязват топки, на които се придава различна форма (топки, питки). Тези топки се наричат mozzatura (обрезки), откъдето идва и името на сиренето.


 

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 245/ 1016
Въглехидрати (г) 1,5
от които захари (г) 1,5
Мазнини (г) 18,5
от които наситени (г) 13,0
Протеини (г) 18,0
Сол (г) 0,50

 

 

 

 

 

 

 

Произход:

Германия
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти