Патешка мас Volex 450 г

този продукт Ви носи: 3 точки

Цена за 1 бр:

5.69 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

450 гр.

Вид опаковка:

тарелка

Описание на продукта
Готвенето с патешка мазнина е хит в много страни като САЩ, Великобритания и Швейцария. Има дори изградени вериги ресторанти, които предлагат доста разнообразно меню, включващо ястия, приготвени с нея.

Направена е съпоставка между хранителните вещества в патешкото месо и другите видове меса и се оказва, че то е много по-полезно. В него се съдържа четири пъти повече желязо, отколкото в останалите меса и от 3-10 пъти повече витамин А.

Той спомага за запазването на очите, носа и устната кухина и за това хората, които използват често компютър или са изложени ежедневно на изгорелите газове от превозните средства, поемането на витамин А е задължително. В патешкото месо се съдържат и големи количества витамин В1 и В2.
Мас

Патешката мазнина съдържа по-високи нива на ненаситени мастни киселини спрямо останалите видове животински мазнини. Те действат на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола. Недостатъчният прием на ненаситени мастни киселини може да доведе до заболяване на сърцето, мозъка, артериите и кръвоносните съдове, също така до умствена изостаналост при децата и деменция при възрастните.

Освен това има едно голямо предимство при производството на патешкото месо и ключът е патешката мазнина. Точката на топене на патешката мас е само 14 градуса по Целзий, много по-ниска от температурата на човешкото тяло, докато при свинското и пилешкото месо тя е съответно 45.38 и 37 градуса.

Поради този факт тя много по-лесно се разгражда от човешкия организъм, преработва се бързо и бързо се отделя, което намалява риска от затлъстяване. Това влияе и на вкусовите и качества, защото по-ниската точка на топене прави патешкото месо вкусно дори сервирано студено.

Мнозина не са наясно от ползите на патешката мазнина за нашето здраве. Тя съдържа 35.7 процента наситени мастни киселини и 50.5 процента мононенаситени (с високо съдържание на линолова киселина) и 13.7 процента полиненаситени мазнини (омега-6 и омега-3 мастни киселини). Този и състав я доближава по-скоро до зехтина, отколкото до другите животински мазнини.

Препоръчани продукти