Смес от брашна за приготвянето на черен хляб, произведена от ориз, картофи, тапиока, елда, рожков и влакна от захарно цвекло. Отлична алтернатива на пшеничното брашно. Подходяща за хора на безглутенова диетотерапия, за вегани и вегетарианци. Сместа е богата на фибри, има висока енергийна стойност и нисък процент мазнини. Може да се използва самостоятелно или в смес с други подходящи брашна.
Хранителна информация |
за 100 г |
Енергийна стойност |
1443kJ/341kcal |
Мазнини |
1,2 г |
от които наситени |
0,2 г |
Въглехидрати |
74,0 г |
от които захари |
0,3 г |
Белтъчини |
6,5 г |
Сол |
0,04 г |
Произход:
Великобритания