Здравей!       Добре дошъл в нашия сайт!      Сложи край на досадното търсене на място за паркиране!       Край на чакането по опашки!      Край на носенето на тежки торби!      Ние вършим всичко това вместо Теб!      Наслади се на допълнително спечеленото си време!      Очаквай още интересни промоции!      Откъдето можеш, когато пожелаеш, където ти е удобно!
» Вкусно и полезно » Рецепти » Ястия с месо » Ястие с телешко

Ястие с телешко

facebook    
Брой гласове: 12
Ястие с телешко
Лидия Гавазова

Казвам се Лидия Гавазова и това е ястието, което приготвям най-често, защото става бързо и вкусно.

Необходими продукти:

» 1 кг. картофи
» масло
» 500 гр. телешко месо без кост
» сол
» малко босилек
» копър
» сметанов или гъбен сос (Маги или друга марка)
» черен пипер
» топено сирене
Начин на приготвяне:

Месото се запържва в тиган, след което се прибавя към съда (йенско стъкло), в който са картофите (предварително бланширани), с подправките и разтвореният във вода сос.

Добавя се масло, разбърква се и се запича на умерена фурна за около 40 минути. Преди да се извади се добавя топено сирене и се разбърква.

За гарнитура се запичат от двете страни гъби печурки с премахнати пънчета, като след като се обърнат, в получената дупка се слага кашкавал, черен пипер и масло. Допичат се.

Консумира се с червено вино.

Това ястие е измислено от мен, след като се омъжих. Всъщност то изобщо не е сложно за приготвяне и няма претенции да е нещо специално, но съпругът ми е доволен, че му го приготвям често. ;)


Абонирай се за най-вкусните предложения на SuperMAG.bg