Торта Парфе



Торта Парфе
от Пенка Стоянова

Необходими продукти:
  • 1 чаена чаша захар
  • 6 яйца, 4 пакетчета желатин
  • 4 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче/125 г/ масло
  • 1 чаена чаша едросмлени орехи




Начин на приготвяне:
Прясното мляко се сварява. От яйцата се отделят-белтъци и жълтъци, като се разбиват поотделно. От свареното мляко се отделя 1 чаена чаша, поизстинала, с която се залива желатина, за да набъбне. Брашното се размива с малко вода, за да стане гъста каша. Към свареното мляко се прибавя захарта, разбитите жълтъци и брашното на каша. Като започне да се сгъстява се сваля от котлона и тогава се прибавя маслото, разбитите белтъци и набъбналия желатин. Разбърква се добре да стане еднородна смес.Сместа се разделя в три купички, като в: 1 купичка-се добавя какаото, 2 купичка-се добавя ванилията; 3 купичка - се добавят смлените орехи.
Във форма за кекс, предварително намокрена с вода, се изсипва сместа последователно от 1-ва, 2-ра и 3-та купичка.
Формата се слага в хладилник за няколко часа, за да стегне.След това се обръща в табла.Става разкошна торта.Добър апетит!