Тиквени карамелени бонбони



Време за приготвяне: 1 час и 50 минути
Количество: 24 бонбона

Необходими продукти:

• ½ чаша изпечени тиквени семки
• 1 чаша кленов сироп
• ¾ чаша кафява захар
• ½ чаша бита сметана
• ¼ чаша топинг карамел
• 1 ч. лъжица лимонов сок
• ½ ч. лъжица сол
• 2/3 чаша тиквено пюре
• 1 лъжица масло на стайна температура
• 1 ванилия




Начин на приготвяне:

Покрийте дъното на тава с хартия за печене или фолио. Намажете страните (не дъното) с масло и поръсете с тиквени семки.

Смесете кленовия сироп, кафявата захар, сметаната, топинга, лимоновия сок и солта. Гответе на котлона 18-20 минути, за да се хомогенизира. Свалете от котлона и внимателно добавете тиквеното пюре. Върнете на котлона и гответе още около 15 минути. Свалете от котлона и добавете маслото и ванилията.

Изсипете върху тиквените семки, изгладете повърхността и оставете да се охлажда на стайна температура.

Когато е напълно охладено, нарежете на малки квадратни бонбони и увийте всеки в отделна хартия.




Supermag.bg




Вижте още:

Глазирани смокини

Поширани в червено вино круши с маскарпоне