Сладоледен кейк



Време за приготвяне: 4 часа и 30 минути
Порции: 8-10

Необходими продукти:

• 1 кг сладолед по избор
• ¾ чаша захаросани фъстъци
• 1 чаша + ¼ чаша шоколадов чипс (може и смесено шоколад + фъстъчено масло)
• 1 ½ чаша натрошени шоколадови бисквити
• Шоколадов топинг (може и карамел)




Начин на приготвяне:

Извадете сладоледа от камерата, за да се отпусне.

Покрийте дъното и стените на съда, в който ще оформите тортата с найлоново фолио като оставите отстрани да стърчи.

Разбъркайте сладоледа със захаросаните фъстъци и шоколадовия чипс. Добавете и 1 чаша от натрошените бисквити. Сипете в тавата, покрита с фолио и оформете като торта. Отгоре покрийте с фолио и сложете във фризера да се втвърди.

Украсете тортата с шоколадов чипс, захаросани фъстъци и натрошени бисквити.

Режете на филийки и сервирайте с шоколадов (или карамелен) топинг.




Вижте още:

Малинов сладолед с парченца бял шоколад

Изкушение със сладолед и череши

Ягодов шербет