Шоколадов пудинг



Порции: 4

Необходими продукти:

• 2 чаши прясно мляко
• ½ чаша захар
• 1/3 чаша какао на прах
• 4 ч. лъжици царевично нишесте
• Жълтъците на 3 яйца
• 2 ванилии
• ¼ ч. лъжица сол
• ¾ чаша бита сметана

Начин на приготвяне:

Сипете в тенджера 1 ½ чаша мляко, захарта и какаото и сложете на котлона. Оставете да къкри, докато захарта се разтопи.

Междувременно разбийте останалата ½ чаша мляко с нишестето, солта, жълтъците и ванилията. Постепенно добавяйте горещото мляко към яйчената смес. Върнете в тенджерата и варете на средна температура като бъркате непрекъснато. Когато започне да се сгъстява намалете температурата и варете още няколко минути.

Изсипете пудинга в чаши, оставете да се охлади и сложете в хладилника за най-малко 4 часа.

Преди сервиране разбийте сметаната и сервирайте всяка чашка пудинг със сметана.




Supermag.bg
Снимка: Flickr




Вижте още:

Шоколадов мус

Шоколадов тарт с мед и бадеми

Шоколадов пудинг с портокал