Кексова торта

Кексова торта
Петя Пламенова Вълканова


Продукти за кекс:

» 5 яйца
» 1,5 ч.ч захар
» 1,5 ч.ч брашно
» 1 ванилия
» Мазнина за намазване на формата

Продукти за крема:

» 1 кутия сладкарска сметана
» сладкарска боя за украсата
» плодове по избор
» сироп от компот по избор за сиропиране на блатовете




Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта с миксер до пълното разтваряне на захарта. След това прибавяме ванилията и брашното на малки
части и бъркаме с лъжица.

Намазваме формата за кекс с мазнина и поръсваме с малко брашно изиспваме сместа и печем около 40 мин, първоначално на долен реотан докато се напълни формата и допичаме на горен. Готовият кекс го изчакваме да изстине, изваждаме го от формата, вече изтинал го режем хоризонтално на три.

Сметаната я разбиваме до пухкав крем. Взимаме първия блат и го сиропираме леко, намазваме със сметана и слагаме плодове,след това втория по същия начин и накрая третия. Целия кекс го намазваме със сметана, а отвора го пълним с нея.

Така готовата оформена торта я украсяваме пожелание.