Бананов крем

Бананов крем
от Силвия Пандурска


Необходими продукти

» 300 г безсолна извара
»150 мл прясно мляко
» 5 с.л. кисело мляко
» 10 с.л. пудра захар
»1 пакет сметана на прах
» 3-4 с.л. лимонов сок
» 4-5 капки есенция ром
» 5 бр. банани
» 100 г млечен шоколад




Начин на приготвяне

В дълбока купа се поставят изварата, прясното и киселото мляко, пудрата захар, сметаната, лимоновият сок и есенцията ром. Разбиват се с миксер в продължение на 5-6 минути до получаване на еднородна смес.

3 от бананите се обелват, намачкват се с вилица или се пасират и след като се прехвърлят в купата, всичко се разбърква добре.

Шоколадът се разтопява в малка тенджера с 3-4 с.л. прясно мляко.

Бананът за украса се реже на колелца и около тях се залива с шоколад. Покриват се с част от банановия крем, редят се резен-два банан, поливат се с шоколад и отново се покрива с
крем. Поръсва се с настърган шоколад или смлени орехови ядки.

Преди поднасяне се охлажда в хладилник.