Избери
София
Варна
В страната
Продължи
Здравей!       Добре дошъл в нашия сайт!      Сложи край на досадното търсене на място за паркиране!       Край на чакането по опашки!      Край на носенето на тежки торби!      Ние вършим всичко това вместо Теб!      Наслади се на допълнително спечеленото си време!      Очаквай още интересни промоции!      Откъдето можеш, когато пожелаеш, където ти е удобно!
» Брашно и смеси за хлебопекарна

Полента Divella 500гр

Цена за 1 бр.:  2.79 лв.

Тегло: 500 гр.

 
Количество: бр.  
Добави в кошницата
Условия за доставка
За гр. София:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За гр. Варна:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За доставки извън гр. София и гр. Варна:

bonus този продукт ви носи: 2 точки




Полента (на италиански: Polenta) е традиционно италианско ястие, приготвено от царевично брашно, с мека структура, сродно с качамака и мамалигата.

Широко разпространено ястие в северна Италия, особено в регионите Ломбардия и Фриули-Венеция Джулия. Популярно ястие е също в Швейцария, Хърватия, Словения (нарича се „жганци“) България, Сърбия (нарича се „качамак“) и Румъния (мамалига).

Известна е от XVI век, когато царевицата е пренесена от Америка в Европа. В началото е било основно ястие на италианските селяни, докато в комбинация с други хранителни продукти не придобива популярност и бива предлагано дори в скъпите ресторанти.

Традиционната полента се приготвя след смесването на гореща вода и царевично брашно в медно котле, след което се бърка в продължение на 40 минути или докато не се сгъсти достатъчно, за да се държи на лъжицата. След това се поставя на поднос, разрязва се на парчета и се поднася на масата. Обикновено в италианската кухня се използва като гарнитура или в качеството на самостоятелно ястие с различни добавки - гъби, месо, колбаси, аншоа и други, в пържен или запечен вид.


Подобни продукти

Качамак Oberon 400 гр Качамак Oberon 400 гр 400 гр. 0.99 лв.