Джинджифилът влияе благоприятно при простудни заболявания (бронхит, пневмония), като понижава високата температура, облекчава мускулните и ставните болки, главоболието. Незаменимо средство е при болезнена менструация. Този корен притежава антибактериални и противовирусни свойства и представлява мощен антиоксидант.
Може да се добави към чай, сокове или шейкове, като им придава леко горчиво-лимонен вкус. За профилактика или лечение може да се смеси 1 част джинджифил на прах (или стрити гранули) с по 2 части мед, зехтин и лимон и да се приема на гладно.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
304/1272 |
Въглехидрати (г) |
60 |
от които захари (г) |
3 |
Мазнини (г) |
3,3 |
от които наситени (г) |
1 |
Протеини (г) |
7,4 |
Сол (г) |
0,1 |