Избери
София
Варна
В страната
Продължи
Онлайн супермаркет.       БЕЗПЛАТНА доставка за София и Варна за поръчки над 40лв.       Доставка до ТРИ часа.       Доставки в цялата страна.       Гаранция за връщане на продукти.
» Семена, зърнени, брашно

Чиа семена БИО Гурме Класа 200гр

Цена за 1 бр.:  3.77 лв.

Тегло: 200 гр.

 
Условия за доставка
За гр. София:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За доставки извън гр. София:

bonus този продукт ви носи: 2 точки


Доставка на Семена от чиа. Една от най-богатите суперхрани в света. Отличен източник на фибри, огромно количество антиоксиданти, източник на протеини и заредени с витамини А, B и Е, минерали като калций, желязо и калий. Семената от чиа са и най-богатия растителен източник на омега-3 мастни киселини, като по този показател надминават и лидера - сьомгата.


Семената на чиата произхождат от пустинно растение наречено Salvia hispanica, което вирее в южно Мексико и Боливия. То е било основна съставна част от храната на Ацтеките и Маите. Те използвали чиата за потпомагане на кръвоотока, ставни болки и кожни заболявания.
Чиата е богата на Омега-3 мастни киселини, дори надхвърля това количество от семената на лена. Съдържа още фибри (от 25гр. – 6,9гр са фибри), калции, фосфор, магнезий, манган, зелязо, цинк и др. Друго предимство на чиата е,жче поставена във вода за 30 минути – добива форма на гел. Проучвания преполагат, че същата реакция се осъществява и в стомаха като забавя храносмилателните ензими и тяхното действие да превръщат въглехидратите в захар.
Чиата има вкус на ядки. Може да бъде смесена във вода с лимон или лимонов сок и захар, за да се получи напитка ‘чиа фреска’ – както е позната в Мексико и централна Америка. Може да бъде приготвена и с овесени ядки, салати, хляб или дори да бъде приемана сурова. Чиата също е подходяща за бебета и малки деца.
В Европа чиата е все още непозната, но заради богатите и съставки и многостранното и приложение тя намира все по-широко приложение в домакинствата, ресторанти и при вегетарианците.Подобни продукти

Чиа семена Алто 300гр Чиа семена Алто 300гр 300 гр. 5.99 лв.    
Био бели семена чиа Dragon Superfoods 200гр Био бели семена чиа Dragon Superfoods 200гр 200 гр. 6.19 лв.