Лаваш е традиционен арменски тънък хляб без мая и животински съставки. Подходящ за сандвичи, баница, пица, лазаня и каквото Ви подскаже въображението. Може да приготвите и на тостер, на фурна или горещ тиган.
Да се съхранява на сухо място, защитено от слънчева светлина при температура до 20°C. След отваряне консумирайте веднага или съхранявайте добре опаковано в хладилник.
Лавашът е мек и плосък хляб с древна история. Той е традиционния хляб на Армения, откъдето и специалисти историци твърдят, че произхождат корените му. През последните години Лавашът добива голяма популярност в Русия, Западна Европа и САЩ.
Хранителни стойности |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
252/1053 |
Въглехидрати (г) |
53.4 |
от които захари (г) |
2.9 |
Мазнини (г) |
0.9 |
от които наситени (г) |
0.2 |
Сол (г) |
1.6 |
Произход:
България
Производител:
Sar's Food