Нахут Dr Keskin 250 г

този продукт Ви носи: 2 точки

Цена за 1 бр:

2.09 лв.

БР.
Добави в количката

Тегло:

250 гр.

Описание на продукта
Растението Cicer arietinum (или нахут) от семейство Бобови е една от първите земеделски култури, които древните хора са започнали да отглеждат за храна.;Нахутът – вкусен като ядки, засища като месо;

Да направим хумус вкъщи
Нахутът печели по точки най-вече защото е основа за приготвянето на известния в арабската кухня хумус.
Продукти: 250 г нахут от консерва или домашно сварен, 50 мл прясно изцеден сок от лимон, 40 г сусамова паста, 30 мл зехтин, сол и пипер, щипка сладък червен пипер, вода, колкото поеме.
Приготвяне: Прецеждаме през гевгир нахута и изплакваме с вода. Разбиваме с пасатор и добавяме сусамовата паста с 2-3 с.л. вода до хомогенна смес. Следват зехтинът и сокът от лимон. Овкусяваме със сол и пипер, поръсваме със сладкия червен пипер. По желание нарязваме на ситно кисели краставички. Вместо зехтин може да използваме цели маслини, които също се пасират. Сервираме с обелени ядки от слънчоглед или кедър. И разбира се – пълнозърнест черен хляб.


Подобни продукти