Свежо Козе сирене Маджаров 900 г

този продукт Ви носи: 7 точки

Цена за 1 бр:

16.99 лв.

БР.
Добави в количката

Тегло:

900 гр.

Вид опаковка:

кутия

Описание на продукта
Свежото сирене е един от най-нискомаслените млечни продукти и сирена. Заради високите нива на протеин, то е идеална храна за хора, които искат да добавят мускули и да минимизират телесните мазнини. Нищо чудно в това, че за хората, които практикуват боди билдинг, свежото сирене е задължителен елемент в диетата. Голямата част от протеините в този вид сирене са под формата на казеин – бавно разграждащ се протеин. Въпреки, че стойностите на протеини в свежото сирене не са толкова високи както при червеното или птичето месо, това е един от най-добрите източници на протеин след месата. Високите нива на протеин и най-вече на казеин го правят идеално за засищане на глада за дълги периоди от време.

Обикновено половин чаша свежо сирене (113 гр) съдържа:

80 калории
1 грам мазнини
0.5 грама наситени мазнини
10 mg холестерол
380 mg натрий
130 mg калий
7 грама въглехидрати
3 грама захар
12 грама протеини.

Това количество осигурява и около 10% от дневното количество необходим калций. Калцият е важен не само за здравите кости, но и за поддържане на нормални нива на кръвно налягане. Със своите около 70 грама на порция, свежото сирене е идеално и за растежа на костите при децата.

Единственият недостатък на свежото сирене е относително високата му стойност на натрий – 16 % от препоръчителната дневна доза (за порция).


Подобни продукти