Кашкавал, зрял 60 дни от краве мляко. От животни отглеждани на свобода, изцяло пасищно в полите на Рила и Родопите. Кашкавалът представлява вид твърдо сирене, което е претърпяло процес на бърза млечно кисела ферментация. Произвежда се от краве или овче мляко, или от смес на овче мляко с обезмаслено краве. Кашкавалът е млечен продукт, който се произвежда предимно на Балканския полуостров. Богатото съдържание на белтъчини, мазнини, аминокиселини и витамини допълват чудесните му вкусови качества. Крайният продукт е кашкавал с нежен и ненатрапчив аромат. Чист, вкусен и неповторим продукт за цялото семейство.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
382 |
от които захари (г) |
1.89 |
Мазнини (г) |
32 |
от които наситени (г) |
19.45 |
Протеини (г) |
20.8 |
Сол (г) |
2.11 |
Произход:
България
Производител:
Bredas