ЛЯТНА SUPER ОФЕРТА: Безплатна доставка ЗОНИ: 0, I и II за поръчки над 30лв. Възползвай се!

Узо Plomari 0.7 л + 2 чаши

Цена за 1 бр:

19.99 лв. -10% 17.99 лв.

БР.
Добави в количката

0.7 л.

Описание на продукта
Узото е анасонова напитка, която представлява алкохолно питие с аромат на анасон, получен от специален сорт копър и се развива в продължение на столетия като микс от дистилирани джибри и други кобинации от захаридни суровини.
Произвежда се предимно в Гърция и се счита за тяхно национално питие.
Исидорос Арванитис се води за създател на питието, известно в наши дни като узо Пломари. През 1894г. в град Пломари Исидорос сътворява рецептата на едно сладникаво узо, благодарение на доброто познание на процеса на дистилация и вкуса на местните рибари и търговци – най-верните потребители на напитката узо. Благоуханието на анасона от с. Лизвори и специалната вода на р. Седунда са събрани в традиционна бутилка и гарантират на всяко капризно небце уникалния, неповторим и балансиран вкус на узо Пломари.Този рядък, фин и в същото време богат на усещания и аромати вкус е присъствал на гръцките трапези повече от 100 години като неоценимо допълнение за рибите и другите морски дарове на гръцките морета.
Най-добрият начин за консумация на узо Пломари е в добра компания, спокoйна и ведра атмосфера, на приказка с приятели и мезе на трапезата.


Подобни продукти