Пъдпъдъчи яйца - това са ценни диетични продукти, ползата от които са известни още в древността. Въпреки миниатюрните размери, тези яйца са вкусна и питателна храна. Най-важното за тяхн е, че те не причиняват странични ефекти, дори и тези хора, за които кокошите яйца са строго забранени. За разлика от пилешките те нямат холестерол.
Експерти съветват да се включат сурови яйца пъдпъдъци в храната на болните и слабите деца. Например, яйцата от пъдпъдък са широко използвани в храните за кърмачета. Те оказват положително въздействие върху децата. Една от допълнителните му стойности е, че оказват положително действие върху репродуктивната функция човешкото тяло.
Друго предимство на пъдпъдъчи яйца е тяхното дългосрочно съхранение . На стайна температура те се съхраняват в продължение на месец, а в хладилник - до 60 дни. В храните, тези ценни яйца може да се използва във всякаква форма: сурови, както и варени, пържени, печени и мариновани (по желание). Те са използвани за направата на майонеза, бъркани яйца, пържени яйца, салати и др Най-полезен яйца пъдпъдъци са все още сурови (за половин час преди хранене, измити с вода или сок).
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал) |
158 |
Въглехидрати (г) |
0.41 |
Мазнини (г) |
11.09 |
Протеини (г) |
13.05 |
Произход:
България
Производител:
Garry- Егрополе