Избери
София
Варна
В страната
Продължи
Здравей!       Добре дошъл в нашия сайт!      Сложи край на досадното търсене на място за паркиране!       Край на чакането по опашки!      Край на носенето на тежки торби!      Ние вършим всичко това вместо Теб!      Наслади се на допълнително спечеленото си време!      Очаквай още интересни промоции!      Откъдето можеш, когато пожелаеш, където ти е удобно!
» Охладена риба

Охладена ципура 1бр 300-400гр V

Цена за 1 бр.:  9.27 лв.

Брой: 1 бр.

Състав: Състав на ципура В 100 г прясна ципура съдържат 105 ккал, 19 г протеини, 0.6 г омега-3 мастни киселини, 3 г мазнини и 1 г наситени мазнини, 52 мг холестерол.

 
Количество: бр.  
Добави в кошницата
Условия за доставка
За гр. София:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За гр. Варна:
  • Безплатна доставка за поръчки над 40лв
  • Доставка до три часа
  • Направени поръчки до 19ч – доставка в същия ден
  • Неделя – почивен ден
  • Възможност за плащане с виртуален и преносим пост терминал
  • Възможност за връщане на стока
За доставки извън гр. Варна:

bonus този продукт ви носи: 9 точки




Възможно отклонение до 10% от грамажа

Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Това е типично средиземноморска риба, която се среща в Средиземно море и доста по-рядко в Черно море. Обитава места обрасли с морска трева и пясъчни дъна с дълбочина до 30 метра. Храни се с малки безгръбначни животни.

Тялото на ципурата е високо, овално и странично сплеснато. Достига дължина до 70 см и тегло до 16 кг, но подобни екземпляри са рядкост. Очите са малки, коремът е почти равен.

Цветът на ципурата е сребристосив. Наименованието ципура е гръцко и е преминало естествено в българския език, защото основните количества от рибата на нашия пазар идват именно от егейските брегове.

Само преди около две десетилетия цената на ципурата е много скъпа, заради ограничения улов и предлагане на пазара. В края на 80-те години на миналия век обаче се развива технология за отглеждането на ципура в специализирани ферми, което заедно с увеличаването на улова сваля цените.