Горещ шоколад с ром



Чаши: 2
Време за приготвяне: 10 минути

Необходими продукти:

• 2 чаши прясно мляко
• 100 гр черен шоколад
• Канелена пръчица
• 2 лъжици мед
• 1 лъжица кафява захар
• 1 ванилия
• 2 лъжици тъмен ром (или на вкус)




Начин на приготвяне:

Сипете млякото в тенджера. Добавете шоколада, натрошен на парченца. Добавете канелата, меда и захарта и затоплете на котлона, докато шоколада се разтопи като бъркате.

Добавете ванилията и рома. Добавете още захар ако сметнете за необходимо.

Извадете канелената пръчица и сервирайте в чаши за лате или капучино.




Supermag
Снимка: Flickr




Вижте още:

Горещ шоколад